יום שני, 9 בנובמבר 2009

וכך זה היה...

הבטחתי לעצמי שבוע מנוחה אחרי כל ההכנות לסדנה ואחרי הסדנה עצמה. שבוע של כייפים. היה כל כך טוב השבוע הזה שהמשכתי אותו עוד קצת. ועוד קצת.

במפגש של יום שישי היו 6 סדנאות.
בהתחלה,לחימום, באה ליאורה לוי, מורה לציור בעלת ניסיון עשיר בתחום. ( ליאורה לוי 0504240368 ). בהתלהבות ובקלילות האופיינית לה, היא לימדה אותנו צביעת משטחים בכמה דרכים.


ליאורה לימדה אותנו להשתמש במכחול שטוח , שימוש ב 2 צבעים על מכחול ואיזה אפקט מדהים הם יודעים ליצור ביחד.



כן, זה מצליח ומהנה.



צביעת משטח עם ספוג:



אתי בהיכון עם הספוג ביד:



ביקשתי מליאורה להדהים אותנו בציור ורד עסיסי במיוחד, במכחול שטוח ובכמה משיכות . והיא אכן הדהימה אותנו ! וכבונוס הוסיפה בקלילות גם עלה מסולסל להפליא.




תודה לליאורה לוי ( 0504240368 )
במהלך הסדנה עוד נשתמש במה שהיא לימדה אותנו.




והגיע הזמן לשתות משהו ולהטען בקצת גלוקוזה להמרצה...

את הפחזניות הטעימות והמרשימות הביאה איתה רומינה. תודה רבה !

מייקרוסקופ סלייד:
מייקרוסקופ סלייד הן מסגרות קטנות שבתוכן שמים תמונות או כל עבודה אחרת. חלק מהבנות הכינו קולאז' מחותמות, חלק השתמשו בתמונות וינטאג' שנתתי וכמה בנות שמו תמונות של בני המשפחה.








העבודה של נוית, כשברקע חותמות של טים הולץ והכנת פס נייר בחותמות ויצירת קולאז'.


כן, חותמת השעון של טים הולץ עברה מיד ליד ועבדה שעות נוספות.

מה עוד אפשר לעשות עם המייקרוסקופ סלייד? את זה נלמד בסדנה הבאה .(שאפרסם פרטים עליה בבלוג )

בפוסט הבא אספר על הפרויקטים הנוספים שהיו בסדנה.
ובינתיים קיום הבטחה : מירשמים של סלט הגזר, הסלק ופשטידת הזיתים שהכנתי.

סלט גזר:
5-6 גזרים, מקולפים ומגוררים על מגרדת קטנה
1 חבילת עירית, גזורה במספרים לפיסות קטנות
בהגשה לפזר מעל : אגוזים מסוכרים או גרעיני דלעת קלויים או מה שבא.
רוטב:
חצי כוס שמן
רבע כוס חומץ : לערבב את כל חומרי הרוטב במיכל ולהוסיף לגזרים.
1 כף חרדל
2 כפות סוכר חום
2 שיני שום
מלח

סלט סלק
4-5 סלקים בינוניים, מקולפים ומגורדים על מגרדת דקה
הרוטב :
שליש כוס סוכר
שליש כוס חוצץ
שליש כוס שמן
שליש כוס סויה

3-4 כפות שומשום קלוי

לשים את חומרי הרוטב בסיר, לחמם ולבחוש עד שמרגישים שהסוכר נמס.
לשפוך את הרוטב על הסלק. לערבב ולהשהות כמה שעות לספיגת טעמים.
לפני ההגשה לפזר את השומשום על הסלט.

פשטידת זיתים ושמנת
למלית:
200 גר' זיתים מגורענים וחתוכים לטבעות
1 מיכח גבינת קוטג'
2 מיכלים שמנת חמוצה
3 ביצים
200 גר' גבינת קשקבל מגוררת
150 גר' מוצרלה מגוררת
הבצק:
1 כוס קמח רגיל
1 כפית שטוחה מלח
1 כף זרעוני שומשום
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
2-3 כפות גבינה לבנה למריחה

1.מכינים בצק מכל החומרים ושוטחים אותו בתבנית משומנת.
2. שוטחים על הבצק את גבינת הקוטג' ומפזרים מעל את הזיתים. בוזקים עליהם גבינת קשקבל.
מערבבים את השמנת עם הביצים ויוצקים את התערובת על הכל.
3. אופים 40 דק' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. בוזקים את גבינת המוצרלה ואופים עוד 20 דק'.

נסיים בכרטיס ספונטני שיעל (אני חושבת) יצרה (עם חותמת מקסימה של טים הולץ):



בתאבון ולהתראות בפוסט הבא.

2 תגובות:

  1. העבודות מקסימות ! מאוד אהבתי את הקולאז'ים שהבנות יצרו.

    השבמחק
  2. הי מיקי, נראה שהיה יום סדנאות מדהים. אולי תארגני משהו באמצע פבואר כשאני בארץ? (אבל לא בששי-שבת) עשית לי חשק לבוא ולהשתתף.
    להשתמע, נילי

    השבמחק

תודה רבה על תגובתך.

מיקי מקובר

Blog Widget by LinkWithin